Kari Paulus

Kari Paulus

Olen Kari Paulus, reikiopettaja, kehoterapeutti ja energiahoitaja 20 vuoden kokemuksella. Teen päätyökseni energiahoitoja ja kehoterapiaa sekä koulutan ihmisiä hoitamaan itseään ja muita. Olen reikin ja kehoterapian lisäksi tutustunut monenlaisiin itsen ja muiden hoitamisen tapoihin eri opettajien johdolla. Kiinnostuin ihmisen olemuksen tutkimisesta teini-iän kynnyksellä ja aloin meditoida säännöllisesti. Harrastukset veivät minut itämaisten taistelulajien äärelle, ja vapaa-aika kului kymmenen vuoden ajan karaten, taidon, kobudon, taijin ja chi kungin parissa. 22-vuotiaana hoitotyö alkoi tulla elämääni yhä vahvemmin. Osallistuin erilaisiin kokemuksellisiin terapiaryhmiin ja tutustuin reikiin.

Hoitojeni ja opetukseni lähtökohtana on, että kaikki paranemiseen tarvittava tieto ja voima on ihmisessä itsessään. Jokaisella on mahdollisuus löytää tie oman sisäisen viisauden alkulähteille. Luontaishoidoilla autetaan herättämään ihmisen omat parantavat energiat ja luovat voimavarat. Hoidot herkistävät kykyämme kuunnella sisäisen intuition ääntä. Kun sairauksien ja vaikeuksien syyt tiedostetaan, voidaan usein jo elämäntapa- ja asennemuutoksilla päästä pitkälle terveen ja tasapainoisen elämän tiellä.

Ihminen on jakamaton kokonaisuus

Kokemukseni mukaan länsimaisessa hoitotyössä ja sen opetuksessa vallitsee edelleenkin rajoittunut ja lokeroitunut ihmiskuva. Käytännön hoitotyössä olen huomannut sen tarkoittavan, että yksi ryhmä hoitaa niin sanottuja fyysisiä vaivoja, toinen mielen ongelmia, kolmas on perehtynyt tunteiden purkamiseen ja neljäs hoitaa meidän sieluamme. Tämän lisäksi on vielä länsimainen koululääketiede, jolta löytyy jokin kemiallinen lääke näihin kaikkiin alueisiin. Joissakin tapauksissa tämä saattaa riittää, mutta ihmiselle, joka todella haluaa ymmärtää itseään ja vaivojaan, tämä ei yleensä riitä.

Näen, että jako kehon, mielen, sielun ja tunteiden välillä on totuudenvastainen. Hoidoissani lähden liikkeelle kokonaisesta ihmiskäsityksestä, jolloin ihmisen olemassaolo on jakamaton. Tämä on ollut minulle hoitajana ja opettajana tärkein oivallus ja haaste.

Hoitotilanteessa ihmisen kokonaisvaltaisuus tarkoittaa sitä, että asiakas tuo tullessaan hoitoon mukanaan kaiken sen tiedon ja viisauden mitä hän paranemiseensa tarvitsee. Oma tehtäväni on nähdä ja oivaltaa se, mikä elämän kokonaisuudessa ei ole kohdallaan ja tarjota erilaisia lähestymistapoja, joilla harmonia ja tasapaino löytyvät. Lähestymistapoina käytän muun muassa erilaisia energiahoitomuotoja, kehoterapiaa, hengitystä ja keskustelua. Niille asiakkaille, jotka haluavat syventää kokemuksiaan ja tietämystään itsestään, pidän kursseja reikistä, energiasta, kehonpsykologiasta ja koko olemuksemme viisaudesta.

Meditaatio: sanoista hiljaisuuteen

Hiljaisuus, meditaatio on ihmisen syvin olemus. Se on meille kaikille luonnollista. Meditaatio ei ole vain itämainen tekniikka, vaan se on yksinkertaisesti huomion siirtämistä sanoista hiljaisuuteen. Siihen, joka on meissä aina. Kun ymmärrämme oman hiljaisuutemme olemuksen, kaikesta tulee selkeää. Meditaatio on selkeyden tila.

Meditaatio hoitotapahtumassa tarkoittaa sisäisten muutosten seuraamista ja läsnäoloa. Se antaa elämänvirralle ja muutokselle väylän nousta esiin. Hiljainen, meditatiivinen hoito on aina uusi ja tuore, eikä se koskaan toista itseään, vaan etenee hoitotapahtuman ja elämän todellisessa rytmissä.

Ensimmäinen reikihoito vakuutti

Kiinnostuin reikistä vuonna 1988. Kokemukseni ensimmäisistä hoidoista oli niin vaikuttava, että hakeuduin heti reikikoulutukseen. Kurssien jälkeen reiki lukuisine harjoituksineen on kuulunut elämääni lähes päivittäin.

Sittemmin olen syventänyt tietojani Mikao Usuin opettamasta alkuperäisestä reikistä. Alkuperäinen japanilainen reikiopetus sisältää hoitotyöskentelyn lisäksi paljon erilaisia sisäisen tien harjoituksia kuten keskittymis-, energia-, hengitys- ja meditaatioharjoituksia. Erityisesti omalle työskentelylle ja meditaatioharjoituksille annetaan suuri arvo. Olen iloinen, että olen saanut opiskella reikiä myös Japanissa sensei Masaharu Uenon opastuksella, ja että saan omalta osaltani olla siirtämässä alkuperäisen reikin oppeja Suomeen. Sinulle, joka etsit vastauksia, toivon, että löydät niitä näillä sivuilla esitellyistä hoidoista ja kursseista.

Terveisin,
Kari Paulus